You are currently viewing Kan man have hund i en lejlighed?

Kan man have hund i en lejlighed?

Gæsteblogger Charlotte Frost har skrevet nedenstående indlæg. Charlotte er ejer af Mopsen Cody, og hun bruger rigtig meget tid på sin hund. Blandt andet har hun stablet et facebook forum på benene, hvor mopse ejere mødes i Kolding med deres hunde.

KAN MAN HAVE HUND I EN LEJLIGHED?

I min øjne kan det spørgsmål svares meget enkelt med et JA! Dog er det en af de ja´ere hvor, der kommer et MEN lige bagefter…Mit navn er Charlotte, og jeg bor sammen med min dejlige mops i en lejlighed, og jeg synes da helt klart man sagtens kan have en hund i lejlighed. Men der et par ting man nok bør have med i sine overvejelser inden man “bare” anskaffer sig en hund.Her er et par af de ting, jeg synes er vigtige at overveje, inden du starter projekt “lejlighedshund”:
  • Må du have hund i lejligheden?
  • Hvor meget plads kræver racen?
  • Gåture, ingen “nemme” udveje på dårlige dage.
  • Larmer den? = sure naboer!

Størrelsen på den hund, som du ønsker at anskaffe dig, er en vigtig ting at overveje. Men det store spørgsmål lyder nok mere

“Hvor meget plads kræver den race du gerne vil have?”

Bare fordi det er en stor hund, er det ikke ensbetydende med, at den kræver meget plads. Men det er helt sikkert en del af overvejelsen.

Min mops er en perfekt “lejligheds” hund, da den ikke kræver meget plads. Han vil bare være tæt på mig – og så er det jo lige meget om man har 65 kvm eller 200kvm.

Det er også vigtigt at undersøge, om du må have hund i den lejlighed, hvor du bor. Det er ikke noget godt udgangspunkt, at skulle have en hund, hvis man skal holde den skjult for udlejer. – Det er ikke en byrde jeg ville have lyst til at bære rundt på…
En anden ting som vi også skulle indstille os på, inden vi anskaffede os vores hund, var at vi ingen have har. Så da vi skulle træne renlighedstræning med Cody, så var det altså helt ned på græsplanen, ude ved parkeringspladsen hvor alle andre også går forbi – også når vi stod i nattøj 🙂 – Der ikke en baghave, hvor man lige kan åben døren…. Om man har have eller ej, så er det selvfølgelig vigtigt, at ens hund bliver stimuleret og får sin daglige gåture, men når du bor i lejlighed, så er det et must at den får sine daglige ture – også på de dage, hvor man er syg… Jeg går tre ture om dagen med Cody, en om morgen, igen efter arbejde og om aftenen – det er nok for ham. Vi har ikke en hund, der kommer siger til, når han vil ud, den er vant til at komme ud, når vi siger til.

Men selvom jeg synes det er dejligt med de tre gåture, vi har sammen hver eneste dag, så glæder jeg mig til den dag, vi kan give ham en have – selvom jeg håber, at vi stadigvæk vil holde fast i vores gode vane med at gå vores tre daglige ture:)

Sidste – men måske vigtigeste ting jeg vil slutte af med er: Kan den være alene hjemme? Når man bor i lejlighed, så er der underboer eller overboer – som måske ikke kan lide hunde, og ikke er forstående overfor en hund der gøer eller piver.

Cody har helt fra starten lært, at være alene hjemme. Så den del har aldrig været et problem for os. Mopsen er hellere ikke den mest gøende race – selvom han fx. godt kan finde på gø af hjem-is manden:).

Derudover har rigtige mange i vores kvarter hunde, så de har forståelse for, at hunde også “siger noget”. Vil dine naboer være forstående? Det er ikke altid nemt at vide, men det er værd at tage med i sine overvejelser.

Efter min mening findes der ikke noget bedre end, at have en hund. I lejlighed eller ej, så længe man giver sin hund de bedste rammer og masse af kærlighed, så kan det sagtens lade sig gøre..

Charlotte – Mopseuniverset.dk