Min hund skal med ud, at køre men hvordan?

Min hund skal med ud, at køre men hvordan?

Det er atter tid til den årlige familieweekend et sted langt ude på landet, og denne gang skal vovse med. Men hvordan sikrer vi os bedst, når vi skal have hunden med på køretur?

I Danmark er der ingen lovgivning der bestemmer om din hund skal spændes fast under køreturen. Der er dog nogle ting som er værd at tænke over, inden man sætter sin hund ind på passagersædet.

Selvom det ser sødt ud når hunden stikker hovedet ud ad vinduet, og vinden tager ørerne og tungen, så kan det hurtigt ændre sig til en ubehagelig situation.

Ingen Regler

Selvom der ingen lovgivning er på området, vil politiet stadig kunne vurdere at din hund er til gene eller fare for chaufføren, og så klapper fælden altså alligevel.

Pas på airbaggen

Det er sikkert hyggeligt at have sin hund siddende på passagersædet, men når hunden sidder her, er der altså chance for at den bliver et offer for airbaggen, som altså ikke er lavet til at beskytte hunde, men derimod mennesker.

Hundebur eller sikkerhedssele

Jeg vil altid råde til, at man sørger for at sikre sin hund, enten i et hundebur eller i en sikkerhedssele på bagsædet. Begge dele er dog mest til, for at beskytte chaufføren mod flyvende gods, under kollision. Se denne video for at se hvad der sker, når hunden ikke er spændt fast under kollision.

Ved en kollision vil flyvende gods (herunder også hunde), veje mange, mange flere kilo end godset oprindeligt vejer, og derfor er det ekstremt farligt for andre passagerer at få i f.eks. nakken eller hovedet.

Hvis man vælger et hundebur, er det ifølge FDM, en god idé at montere det sidelæns, hvis det er muligt. Altså så hunden står med siden til kørselsretningen. På den måde mindsker man chancen for skader på hundens ryg og hoved ved eventuelle hårde opbremsninger.

God køretur 🙂

Med en sikkerhedssele kan hunden få lov til at sidde på bagsædet, uden at den kan genere chaufføren under kørsel.

Der findes rigtig mange forskellige typer af sikkerhedsseler og bure til hunde, og det er derfor en god idé at undersøge hvad der passer bedst til sin hund. Hvad fungerer bedst? Hvad er der plads til i bilen? Hvor meget vejer hunden? Og selvfølgelig, altid vælge den sikreste løsning til netop sin hund, og ikke den smarteste eller billigste.

På billedet vises Kurgo Impact sikkerhedssele.

Særlige regler ved kørsel i udlandet

Husk altid at tjekke det pågældende lands lovgivning på området. Mange lande har langt flere regler, end vi har i Danmark.