You are currently viewing Dette kan give din hund forgiftning

Dette kan give din hund forgiftning

Det sker at vores hunde spiser noget som ikke helt var meningen, for eksempel skoene i entréen og leverpostejsmaden på køkkenbordet, i øjeblikket hvor du kigger væk. Men vores hunde kan også få tænderne i noget som de ikke kan tåle, og som kan give dem en forgiftning. Det kan være svært at finde frem til netop dét, som har givet hunden forgiftning.

Hvis din hund viser tegn på forgiftning, kontakt da straks din dyrlæge.

Her kommer en liste over ting, som kan give vores hunde forgiftning. Nogle af tingene er klassikere, men måske er der også nogle du ikke kender til.

MADVARER:

Chokolade:
Apropos klassiker. At hunde ikke kan tåle chokolade, har du måske hørt før, men det er ikke underligt, da chokolade kan være livstruende for din hund.
Mængden af chokolade, som vores hund kan tåle, afhænger af hundens størrelse, og hvor meget kakaoindhold der er i chokoladen. Det betyder altså at den mørke chokolade er giftigere, end den lyse.

Derfor er er kakao også giftigt for hunde.

Løg:
Løg i både rå og tilberedt form er giftigt for din hund. Derfor skal du være opmærksom, hvis du giver din hund madrester, da vores mad ofte er fyldt med løg.

Nødder:
Undgå at give din hund nødder, særligt Macadamianødder er giftige, og dem spiser vi ofte selv som saltede, med honning eller chili. Vær også opmærksom på at salten på saltede nødder kan give forgiftning. (Se salt)

Rosiner/vindruer:
Selvom vores hunde gerne vil spise rosiner og vindruer, når vi selv gør, så skal du undgå at dele. De små snacks kan nemlig give hunden nyresvigt.

Salt:
Hunde kan få saltforgiftning, og det kan være livsfarligt. Du skal derfor være opmærksom på om resterne fra aftensmaden indeholder et højt indhold af salt, inden du deler med din hund. Vær også opmærksom på om din hund drikker havvand.

PLANTER OG NATUR:

Svampe:
Ligesom vi selv ikke kan tåle alle slags svampe, så kan hunde heller ikke. Nogle svampe er livsfarlige.

Blågrønne alger:
Vi bliver selv frarådet at bade i vand med blågrønne alger, og derfor bør vores hunde heller ikke. Undgå også at din hund drikker af vandet med blågrønne alger, og vask din hund hvis den har badet i vandet.

Agern:
Agern er måske sjove at spise og tygge i, når træet af smidt dem, men agern kan være farlige for hunde at spise.

Løgplanter:
Som f.eks. Vintergækker og liljer. Løgene fra planterne kan være sjove at lege med, men de er altså giftige for vores hunde.

ANDRE DYR:

Tudser:
Tudser udskiller en gift ud af sine kirtler, som er meget generende, og smager rigtigt grimt. Normalt er det kun generende, og altså ikke farligt. Men vær alligevel opmærksom på din hund, hvis den har haft fat i en tudse.

Hvepsestik:
Ligesom med tudsen, så skal du være opmærksom på din hund, hvis den er blevet stukket af et insekt. Det er ofte kun generende, og altså ikke farligt for din hund. Men din hund kan få en allergisk reaktion, alt efter dyr og hvor mange stik hunden er blevet udsat for.

ANDET:

Rottegift:
Rottegift er livsfarligt for din hund, og derfor er det vigtigt at kontakte dyrlægen, hvis du har mistanke om at din hund har spist rottegift.

Smertestillende medicin:
Vores hunde skal indtage HELT andre mængder af smertestillende medicin end os, og derfor må man aldrig selv dosere piller som for eksempel Panodil. En overdosis smertestillende kan være livsfarligt.

Er du interesseret i at læse mere om forgiftninger hos hunde, og hvad symptomerne er, kan du besøge Netdyredoktor her >>