You are currently viewing Når hunde spiser ost – Historien om Himalaya snack (osteben)
Tikki Himalaya Godbidder

Når hunde spiser ost – Historien om Himalaya snack (osteben)

En nepalesisk indfødt opdagede for år tilbage, at hunde elskede at tygge på den traditionelle yak nepalesiske hård-ost kaldet churpi. Det blev starten til en masseproduceret sund hundesnack lavet af ost.

Hvordan kom osteben på markedet?

Himalaya osteben har været solgt i USA i en årrække og blev hurtigt en meget populær hundesnack. Da produktet første gang kom på markedet, blev det på få måneder solgt i over 6000 butikker i USA. Ostebenet er dog ret nyt i Europa, idet produktet først rigtigt er kommet ind på det europæiske marked i 2019.

Himalaya snack produceres i dag i Belgien.

Hvordan er Himalaya osteben produceret?

Himalaya osteben er lavet på en traditionel opskrift fra Himalaya-bjergene. De lækre tyggeben er lavet i hånden, nøjagtig som man lavede oste i Nepal i gamle dage. Men da de fleste hunde ikke er i stand til at fordøje den nepalesiske ost ordentligt, er Himalaya osteben tilpasset hundens fordøjelsessystem ved at man har reduceret lactoseindholdet i forhold til den oprindelige churpi ost.

Resultatet er en sund godbid, der smager uimodståeligt godt. Himalaya osteben lugter ikke for os mennesker, men hunde elsker duften af ​​det.

Mælken er omdannet til en ost med lav laktose, og er hærdet i mindst 3 måneder for at nå en høj densitet. Himalaya ostebenet er 100% naturligt og fri for konserveringsmidler.

Tikki Himalaya snack, som er produceret i Europa, er lavet på oksemælk, biprodukter fra mælk og havsalt. Nogle producenter fra Asien bruger en blanding af yakmælk og komælk.

Hvor lang tid holder et Himalaya osteben?

De fleste store hunde vil tygge Himalaya Snack på et par dage, mens mellemstore og små hunde vil tage mere tid at tygge det (op til 2 uger og mere) – hvor almindelige tyggeben typisk kun varer i 3-5 minutter.

Tyggetiden afhænger også af hundens tyggevaner, og der er undtagelser for et par racer, der naturligvis har en stærkere bidstyrke (fx amerikansk personale, rottweiler, golden retriever) eller arbejdshunde, der ikke stopper (fx border collie) før det er slut.

Godbidderne er ekstremt hårde – så hårde, at du ikke kan knække det med hænderne. Hvis de er for hårde for hunden at tygge, kan man give ostebenet et øjeblik i microovnen, hvorefter det er mere sprødt og porøst.

Himalaya snack sviner eller pletter ikke i hjemmet – og så hjælper det med at reducere plak og tandsten hos hunden, og hjælper dermed med at forhindre tandsygdom hos hunde.

Sådan får du brugt hele ostebenet

Når godbidden bliver for lille efter at være tygget godt, anbefales det, at man ‘stumperne’ og giver dem et øjeblik i microovnen, og lader hunden spise de små stykker som porøse godbidder. På den måde sikres det, at hunden ikke få en hård klump Himalaya snack i maven, som den måske kan have svært ved at omsætte.

Spørg efter Tikki Himalaya Snack hos din lokale dyrehandel og forkæl din hund med en sund snack.