You are currently viewing Hvorfor vælge de naturlige tyggeben?

Hvorfor vælge de naturlige tyggeben?

Naturlige tyggeben, -snacks, -godbidder. Kært barn har mange navne.
De findes i enhver dyrehandel, men hvad er egentlig det fantastiske ved naturlige tyggeben?

De naturlige tyggeben findes i et hav af størrelser og varianter, og derfor er der noget til enhver hund. Nogle tyggeben er mindre fedtholdige end andre, og det er derfor også muligt at finde tyggeben som er gode til den overvægtige hund.

Uanset om hunden er lille eller stor, så findes der tyggeben med en tyggetid som passer til den enkelte hund.

Det er lige netop de mange varianter, størrelser og smage, som gør at de naturlige tyggeben er så populære, men også at de naturlige tyggeben er helt uden tilsætningsstoffer og andre ting på sammensætningslisten vi ikke kan udtale.

Nogle gange dukker der dog andre fordele op, som man måske ikke havde taget med i sin betragtning.

ROS VED TANDLÆGEN

Betina Bruun, indehaver af ADogDream, fortalte mig en historie om hendes 2 hunde, som er helt vilde med tyggeben. Deres favoritter er snoede tyggeben, oksehovedhud og energistænger. Men generelt holder hundene af tyggeben med lang tyggetid, så de ikke får en ’var det bare det?’-oplevelse. Når Betina tager sine hunde med til dyrlægen, får de altid ros for tænderne. Der er nemlig aldrig noget at komme efter, på trods af, at hendes 7 år gamle hunde aldrig har fået renset tænder. Årsagen til de fine tænder kan findes hos de naturlige tyggeben, som ikke kun medvirker til at forebygge tandsten og plak, men også hjælper til et sundt tandkød.

NATURLIGE TYGGEBEN MED PELS

Gitte som er indehaver af Drømmedyr har også god erfaring med de naturlige tyggeben, men hun foretrækker at give sin hund tyggeben med pels på. Det skyldes at hendes hund tidligere gik og nippede til græs, men da Gitte begyndte at give tyggeben med pels på, holdt hunden op med at spise græs. Gitte tog på ferie med sin hund, og glemte faktisk sine tyggeben med pels på. Det gjorde, at hunden igen begyndte at spise græs. Her blev Gitte sikker på at det var pelsen på tyggebenene som gjorde forskellen. Det er vigtigt at være opmærksom på om sin hund spiser græs, ikke fordi græs i mindre mængder er usundt for hunden, men fordi der i græsset kan være snegle som i værste tilfælde kan forsage hjerteorm.

HVORDAN FINDER JEG SÅ DE RETTE TYGGEBEN TIL MIN HUND?

Naturlige tyggeben med lang tyggetid: Disse er velegnet til store hunderacer, som hurtigt får spist sine snacks.

  • Oksehaler
  • Dinoben
  • Kalveunderben
  • Energistænger
  • Oksepandelap

Naturlige tyggeben med kort tyggetid: Disse er velegnet til mindre hunde, ældre hunde eller hvalpe, som tager lidt længere tid om at spise sine snacks.

  • Griseører i strimler
  • Valsede spiserør

Fedtfattige naturlige tyggeben: Disse er velegnet til overvægtige hunde, som elsker snacks, men ikke rigtig må få dem.

  • Oksehaler
  • Okseører
  • Energistænger

Du kan altid rådgive dig hos din egen dyrehandel om hvad der passer til netop din hund.