You are currently viewing HVAD MON EN DYRLÆGEREGNING LYDER PÅ JULEDAG?

HVAD MON EN DYRLÆGEREGNING LYDER PÅ JULEDAG?

Forestil dig, at din hund får dårlig mave.

Juledag.

Det er så slemt, at du er nødt til at kontakte dyrlægen. For din stakkels hund har det rigtig skidt.

Hvad mon det koster?

Jeg ved det ikke – men det er helt sikkert dyrt.

VIL DU GERNE UNDGÅ DEN REGNING?

Så pas godt på din hund!
Vi mennesker er nemlig ofte tilbøjelige til at give vores hunde gode sager fra julebordet. Vores gode hjerter løber simpelthen af med os. Vi tænker, at hvad vi mennesker nyder, det nyder vores hunde også. Et lille stykke and med skind. Eller måske et ben fra flæskestegen.  

Men men men…  

Vores hunde kan ikke altid tåle al den gode fede mad. Deres maver er slet ikke vant til det.
Måske kan din hund ’nøjes’ med dårlig mave. Men i nogle tilfælde bliver vores hunde alvorligt syge – bare fordi vi ville dem det så godt. Spørg din dyrelæge, han eller hun kan sikkert fortælle mange historier om, hvor galt det kan gå.

Jeg vil i stedet anbefale dig helt at undlade menneskemaden til din hund.

Gå i stedet ind til den lokale dyrehandel og køb nogle gode ting. Der findes uendelig mange (for vores hunde) lækkerier, som er meget bedre for dem. Det kan være lækre naturlige tørrede snacks eller måske lidt vådfoder til aftensmaden. Din hund bliver mindst lige så glad for de ting, som for et stykke flæskesteg.  

Og brug gerne lidt af juleferien på nogle lange gode gåture – det er sundt for både dig og din hund!

HVAD GØR JEG SELV?

Mine egne hunde får aldrig menneskemad. Det er der primært én årsag til.

Min ene hund begyndte at sortere sin mad. Så lå tørkosten spredt på gulvet og menneskemaden var spist. Med det som udgangspunkt, var det slut med menneskemad.

Nu er det mange år siden, men jeg har holdt fast i princippet, fordi jeg ikke kan finde nogle gode argumenter for at give dem vores rester fra bordet. Der er alt for stor risiko for, at de får dårlig mave, fordi maden er for stærk, for fed eller noget helt tredje. I stedet får de en gang i mellem vand fra en kogt hamborgryg, lidt vådfoder i deres tørkost, eller de får lidt hundepølse i deres mad. Det elsker de naturligvis, og jeg føler mig sikker på, at jeg ikke giver dem ondt i maven.

Det princip holder jeg også fast i ved juletid. Ingen and eller flæskesteg til hundene. Nej, i år får de en god pølse, og så sørger jeg for et godt tørret kødben til dem også. Det elsker de begge to, de er glade, det er godt for tænderne og det er godt for den mentale tilstand.

Og så forkæler jeg dem selvfølgelig med nogle rigtig gode gåture, når der er god tid til det!