You are currently viewing Hundepasning – hvor skal mine hunde passes?

Hundepasning – hvor skal mine hunde passes?

PRIVAT HUNDEPASNING?

Vi kan sikkert hurtigt blive enige om, at det er fantastisk at være hundeejer. Der er så uendelig mange glæder ved det.

Jeg er i hvert fald en af de hundeejere, der går med det stor smil på, når jeg f.eks. går tur langs Kolding Å med min bade-glade labrador. Eller når min lille Cavalier går og leder efter godbidder på græsset, og kommer til at træde på sine egne ører.

Men der er jo nogle få gange hvert år, hvor jeg har brug for hundepasning. Og det er ikke nemt. For hvem er overhovedet gode nok til at tage sig af MINE hunde?

HUNDEPENSION?

Mine hunde har aldrig været i hundepension. Det er ikke noget princip. Faktisk havde det (set i bakspejlet) været smart, om de havde været vant til det fra hvalpe. Min lille cavalier tror jeg faktisk sagtens, at jeg kunne sende i pension. Hun er god til at ignorere omgivelserne og bare sove. Hun kommer aldrig i karambolage med andre hunde, for hun har intet temperament. Hun tilpasser sig lynhurtigt, hvor hun end er.

Men min labrador er en anden sag. Hun er ikke nogen helt almindelig labrador! Hun hader forandring. Hun bryder sig ikke om ret mange andre hunde. Hun har svært ved at finde ro, hvis der sker for meget omkring hende. Hun bryder sig ikke om ukendte lyde. Ja, jeg kunne blive ved. Min hund er nervøs, og hun trives bedst i vante omgivelser og med faste rutiner. Derfor tror jeg, at det ville være hårdt for hende at komme i pension, når hun nu ikke er vant til det. Ergo – mine hunde kan ikke blive passet i en hundepension, så jeg er nødt til at finde alternativer.

PRIVAT HUNDEPASNING?

Privat hundepasning er jo fantastisk, hvis man kan finde et sted, hvor der er tid og plads til hundene. Jeg får altid mine passet hos mine forældre, som også har moren til min labrador. Det fungerer fremragende. Hundene har særligt i starten af deres liv, været der rigtig meget. Huset er næsten, som deres eget, og de føler sig rigtig godt tilpas. Og det gør jeg også!!!

Ja, jeg står ved det. Det er jo mere mig, der har et problem med pasningen, end det måske i virkeligheden er hundene.

Men jeg slapper kun af, hvis jeg er sikker på, at mine hunde har det godt. Jeg skal være sikker på, at de får nogle gode lufteture og masser af opmærksomhed.

MED GOD SAMVITTIGHED

Udover at mine hunde selvfølgelig skal have det godt, så betyder det også meget for mig, at jeg ikke føler, jeg pålægger hundepasserne for stor en byrde. Du kender det sikkert godt – du møder mange mennesker på din vej, som er vilde med din hund. De siger i flæng, at du da endelig bare skal sige til, når du har brug for pasning. Men er de egentlig klar over, hvilken opgave de er ved at sige ja til?

Hvis det er en hundepasser, der ikke selv har eller har haft hund, så tror jeg ikke, at de altid kender opgavens omfang.

Og det må være min fornemste opgave at vurdere, om hundepasseren rummer opgaven. Det giver jo både tryghed og ro, når jeg pakker kufferten og forlader mine hunde!

SÅ HER ER, HVAD JEG SYNES DU SKAL OVERVEJE, HVIS DU HAR BRUG FOR HUNDEPASNING

Hvis din hund skal i hundepension:
  • Har din hund sind til at være i hundepension?
  • Find en hundepension, hvor din mavefornemmelse fortæller dig (med overbevisning), at her vil din hund få det godt
  • Hvis din hund skal passes privat:
  • Find et sted, hvor din hund føler sig godt tilpas
  • Find et sted, hvor du er sikker på, at hundepasseren kender opgavens omfang
  • Find et sted, hvor du er sikker på, der er god tid til din hund
  • Find et sted, hvor du har det godt med, at din hund er