You are currently viewing Gør din hund synlig i trafikken

Gør din hund synlig i trafikken

FORSTIL DIG....

Det er mørkt derude. Du går hen af gaden med din hund. For den skal selvfølgelig luftes, selvom det er tidligt mørkt. En bil kommer kørende i mod jer. Hverken du eller din hund bærer lys eller reflekser.

HVORNÅR KAN BILEN SE DIG?

På cirka 40 meters afstand. Hvis bilen skal nå at bremse, så må den ikke køre meget over 60 km i timen. (Forudsat vejen er tør)

MEN FORESTIL DIG SÅ....

At du og din hund går hen af gaden i mørke. Men I begge to kraftige reflekser eller lys.

HVORNÅR BLIVER I SÅ SET AF BILEN?

På ca. 150 meters afstand.

Jep, det er noget af en forskel. Og det er en forskel, der kan redde både hundeliv og menneskeliv.

(Kilde: Liikenneturva & Motorsporten.dk)

GOD RÅD TIL DEN

Heldigvis sker ulykken sjældent. Vi når at trække hunden med ind til siden, eller bilen når at bremse ned eller afvige. Men vi bliver forskrækkede. Både hundeejer og billist. Derfor bør både hund og hundeejer bære godt lys eller kraftige reflekser på lufteturene i den mørke tid. Det gør en KÆMPE forskel. For mit eget vedkommende giver det stor tryghed, når jeg går med mine hunde. Jeg ved vi bliver set, så vi ikke gør andre forskrækkede, og så andre ikke overrasker os.

SÅ HER ER MINE RÅD TIL DIG, NÅR DU LUFTER HUND I MØRKET:

  • Brug gode reflekser på din hunds sele, halsbånd og/eller line
  • Brug selv gode reflekser på dit tøj
  • Brug også gerne lys
  • Hold hunden i kort snor, så den går tæt på dig.
  • Gå i venstre side af vejen med hunden på din venstre side, så hunden er så langt fra den kørende trafik som muligt.

DET RETTE UDSTYR

I forhold til lys til hunde, så er der rigtig mange muligheder. Nogle løsninger er noget billigt Kina-bras andre løsninger er ganske gode.
Jeg bruger selv en Orbiloc (http://orbiloc.com/) til min lille Cavalier. Den lyser fantastisk, og den holder rigtig godt. Lygten sidder fast på min hunds sele, så jeg altid kan tænde den, når behovet opstår.
Desværre er lygten konstrueret sådan, at man skal dreje på lygtens glas for at tænde og slukke. Det betyder, at den er lidt ’løs’, hvis den er slukket. Det er upraktisk i forhold til vand og i forhold til at tabe den. Men det er en gammel model jeg har, og den er vist lavet om efterfølgende.
Til min labrador har jeg et Safety Gear LED lyshalsbånd (http://qpet.biz/F0001/main.aspx?page=article&artno=749821). Det fungerer også super godt. Det er rimelig modstandsdygtigt i forhold til vand og skidt. Og så kan jeg gode li, at det lyser hele vejen rundt om halsbånd på min livlige hund!

 

Og nyd så gåturen. Selvom det er mørkt og måske lidt koldt, så kan turene være forfriskende for både hund og ejer!