You are currently viewing Fryser min hund?

Fryser min hund?

Måske ryster du på hovedet, når du ser andre hundeejere, give deres hunde tøj på? Ofte er tøj også unødvendigt, og bruges fordi det ser sødt ud. Men faktisk er det ikke alle hunde, som kan holde varmen i de kolde vintermåneder.
Umiddelbart ligner det ikke at vores pelsede venner kan fryse, de er jo født med tøjet på. Men det kan faktisk godt blive for koldt for dem. Det afhænger af flere faktorer som jeg vil dele med dig, og som man kan være opmærksom på, hvis man er i tvivl.

Pelsen er en afgørende faktor

Hunde har forskellige typer pels. Nogle har meget, andre har kun lidt, og der er også nogen helt uden.

Ved at kigge på typen af pels, kan man hurtigt danne sig en fornemmelse af om hunden er kuldeskær. Det er også vigtigt at være opmærksom på underuld, for hunde uden underuld fryser ofte hurtigere, end hunde med.

HVILKEN STØRRELSE ER HUNDEN?

De helt små racer har ofte sværere ved at holde varmen end de store. Faktisk kan de mindste, som f.eks. Chihuahua have ekstremt store problemer med kulden. Det skyldes blandt andet, at de har en stor overflade ift. kropsvægt, og det er derfor nødvendigt for dem at producere mere energi for at holde varmen.

HVOR KOLDT ER DET?

Selvfølgelig har temperaturen noget at sige, og fryser du med jakke på, så gør din hund nok også. Hunde synes det er ligeså ubehageligt at fryse, som vi mennesker synes det er.

HVORDAN VISER MIN HUND TEGN PÅ AT DEN FRYSER?

En varm hund bevæger sig frit og glad, hvor en kold hund vil bevæge sig anderledes end den plejer og mere betuttet.
Hvis en hund ryster og skælver, har halen mellem benene og kolde ører, kan det også være klare tegn på at din hund fryser.

HVAD KAN JEG GØRE VED AT MIN HUND FRYSER

  • Undgå længere ture, særligt når det både er vådt og koldt.

Hvis der endda er sne og frost, er det vigtigt at beskytte poterne og skylle dem for salt, straks efter gåturen. Ved hjemkomst er det også en god idé at tjekke for rifter, da salt og is er ekstremt hårdt ved poterne.

  • Hold et vågent øje med din hund, og viser den tegn på utilpashed, så vend snuden hjemad.
  • Undgå at din hund ligger still

RUFFWEAR QUINZEE™ INSULATED JACKET

Ruffwear Quinzee jakken er en lækker og varm jakke i polyester, der passer perfekt til de kolde dage. Jakken kan pakkes sammen i en integreret pose, som gør den nem at medbringe overalt. 

RUFFWEAR AIRA REGNFRAKKE

Med et Ruffwear Aira dækken, får du et dækken i aller bedste kvalitet, hvor der er tænkt på detaljen. Dækkenet er perfekt til hunde som fryser lidt på regnvejrsdage, hvor dækkenet både skåner hunden for at blive våd, men også hus og hjem, når I kommer hjem fra gåturen.

RUFFWEAR STUMPTOWN JACKET

Ruffwear Stumptown er en super flot og slidstærk jakke. Jakken er foret med genanvendt polyester, som gør at den er dejlig varm for din hund på kolde dage.

Fælles for alle jakkerne er, at de kan bruges over de fleste seler, og at det er jakker i yderst god kvalitet, hvor der er tænkt på detaljen, komforten og funktionaliteten. Og så er det selvfølgelig et plus, at jakkerne også er lækre at se på.

God kvalitet og funktionalitet er altid er gældende når vi snakker om Ruffwears produkter. Kender du ikke til Ruffwear, så vil jeg på det kraftigste anbefale at lære mærket at kende. Du vil ikke fortryde det. 🙂