You are currently viewing En våd og beskidt hund

En våd og beskidt hund

Har du nogle gange en meget beskidt hund med hjem fra gåturen? Så beskidt, at du næsten ikke kan overskue det? Det har jeg tit – rigtig tit!

Min hund er nemlig en labrador! På mange måder en RIGTIG labrador. En af den slags labradorer, der hopper i plørehuller, søer, vandløb, kanaler og åer – eller bare store vandpytter. En af den slags labradorer der altid går igennem i stedet for uden om. En af den slags labradorer, som graver store huller – helst lige efter en badetur, så det hele kan blive rigtig ulækkert. Jep – sådan er min hund. Og det er skønt at se min hund folde sig sådan ud på gåturen. Hvis hun kunne grine højt, så er jeg sikker på, at hun ville gøre det. For hun ELSKER at løbe, bade og grave.

Jeg kan heller ikke lade være med at smile ad hende. Der er en stor glæde i at se min hund give den fuld gas.

MEN NÅR VI SÅ KOMMER HJEM…

Ja, så er det, at det pludselig ikke er så festligt længere. Altså for mig! For min hund er jo ligeglad. Så jeg har lært min labrador, at efter en beskidt gåtur, så følger der en tur under vandslangen. Ellers kan jeg ikke lave meget andet end at gøre rent inden døre. Totte, som min livlige labrador hedder, stiller sig til rette foran vandslangen, og så bliver hun skyllet af. Det har taget lidt tid at gøre hende fortrolig med vandslangen. Vi startede med små skridt:
  • Forsigtig skylding af poter mens hun var i snor og sele
  • Snor, sele og lidt mere fart på vandslangen
  • Sele og vandslange – her er hun ved at være helt fortrolig med opgaven
  • Ingen sele, bare en finger på ryggen og frem med vandslangen
Det vil være synd at sige, at hun synes det er skønt – men opgaven er accepteret.

NOGENLUNDE REN – MEN STADIG SJASK VÅD

Min labrador er ikke så god til at ryste sig. Det vil sige, hun kan jo godt finde ud af det rent teknisk! Men det er åbenbart ikke vigtigt for hende at få meget vand ud af pelsen. Så selvom hun ryster sig, så er der stadig meget vand tilbage.

Jeg har tidligere brugt et almindeligt håndklæde. Det super godt, men efter bare én tørring, så er det ekstremt beskidt og skal vaskes.
Nu bruger jeg Scruffs Noodle håndklædet. Set med mine øjne, så er det et fantastisk produkt. Det suger både vand og skidt super godt. Og det er nemt at bruge. Og når det så er tørt igen, så ryster jeg det godt, og så kan det nemt bruges nogle gange, inden det skal en tur i vaskemaskinen.