You are currently viewing Den perfekte hundesele

Den perfekte hundesele

Findes den overhovedet?

I min optik kommer ”den perfekte sele” helt an på hvilken hund, selen skal bruges til. Hunde fås i alle former, størrelser og vægtklasser – Ligesom mennesker, og vi kan jo heller ikke alle finde os til rette i det samme par bukser.

Men vores tøj har heller ikke de store tilpasningsmuligheder, og det kan en hundesele faktisk godt have.

Særligt hunde med bredt eller smalt brystparti kan have svært ved at passe seler som ikke kan tilpasses.

Der findes heldigvis et hav af forskellige hundeseler, hvor nogle er bedre til små hunde, og andre til store, nogle til smalle og nogle til brede hunde. Når man skal ud og lede efter en ny hundesele, kan det sagtens føles som at bevæge sig lidt ud i junglen.

Husk på at din hund skal have selen på i mange timer i løbet af sit liv, og derfor er en god hundesele godt givet ud, og måske bør prisen på selen ikke komme i første række, men derimod komfort og pasform.

 

Sådan vælger du den rigtige sele til din hund

Når du starter jagten på den perfekte hundesele, vil jeg anbefale at prøve forskellige slags, med god rådgivning fra forretningen. Derudover er der nogle ting som jeg synes er vigtige at tage med i sine overvejelser.

1. Det er vigtigt at vælge en sele som lægger pres på hundens bryst, fremfor dens hals. Det gør selen mere skånsom overfor halsregionen og -muskulaturen, specielt ved hunde som har tendens til at trække under gåturen.

2. Som nævnt tidligere har din hund selen på i mange timer i løbet af sit liv, og derfor er komforten vigtig. Den skal være rar at have på, i lækre materialer og sidde godt. Der skal desuden være fuld bevægelighed, og selen må ikke genere skulderleddet eller i armhulen.

3. Og med det, skal selen kunne bæres med lethed, og derfor ikke veje for meget.

4. Til sidst er gode tilpasningsmuligheder et must, for optimal pasform. Ved at kunne justere selen flere steder, behøver din hund ikke have ’standardmål’, og selen kan justeres særligt efter din hunds former.

Mit bud på den perfekte sele

Jeg tror ikke på at den perfekte hundesele findes. Jeg tror ikke, at man kan skære alle hunde over én kam og putte dem i samme type sele, men hvis jeg alligevel skulle komme med et bud på ’den perfekte sele’, ville jeg uden tvivl vælge Ruffwear Front Range selen.

Den opfylder de fire ovenstående ting, og så er det tilmed en sele i et lækkert design.

Front Range selen kan justeres fire steder, og så har den et polstret bryst- og mavepanel. Det betyder, at selen kan justeres, så den passer til langt de fleste hunde, uanset form og størrelse, og det uden at det er på bekostning af komforten.

Jeg vil dog altid anbefale, at man prøver flere seler på sin hund, for at finde den rette. Hvad der passer på naboens hund, passer måske ikke på din, selvom de umiddelbart er af samme størrelse.

Men vigtigst af alt: Ser din hund glad og tilfreds ud?