You are currently viewing 6 Tips: Sådan hjælper du din hund med at holde sommervarmen ud

6 Tips: Sådan hjælper du din hund med at holde sommervarmen ud

Det er sådan en smuk årstid lige nu. Lysegrøn, frisk, lys, blomstrende og velduftende. Jeg nyder hvert et sekund af den. Mine hunde nyder også, at alle døre står åbne, så de frit kan gå ind og ud af huset.

Men hvis den danske sommer viser sig fra sin gode side med høje varmegrader, så ved jeg, at det bliver hårdt for mine hunde. De får det meget varmt, og de har svært ved at blive kølet ned igen.

HUNDE SVEDER IKKE SOM MENNESKER

Vi mennesker har svedkirtler over hele kroppen, og vi kommer derfor af med meget varme. Men vores hunde (og katte for den sags skyld) har kun svedkirtler på poterne. Det er en yderst begrænset flade til at transportere sved fra hele kroppen. Hunden (og katten) bruger også deres tunger til at køle sig af med. Du har sikkert lagt mærke til, at vores hunde halser meget, hvis de har det varmt. Det gør de for at få vandet på tungen til at fordampe, da det har en afkølende effekt.

Faktisk er hundens tunge et godt værktøj også til dig. For hvis tungen er tør, så kan din hund ikke længere køle sig ned, og den er tæt på dehydrering. Hvis det sker, så skal du først og fremmest sørge for at give hunden frisk køligt vand. Dernæst kan du tage et fugtig håndklæde og lægge omkring hunden.

GODE IDÉER TIL AT HJÆLPE DIN HUND I SOMMERVARMEN

Så hvis vores hunde skal komme godt igennem sommervarmen, så bør vi hjælpe dem lidt på vej.

Her er et par nemme tiltag, som hjælper din hund godt gennem sommervarmen:

  • Sørg for en god skyggeplads i haven eller på terrassen, hvor din hund må lægge sig
  • Giv dem eventuelt adgang til at lægge sig på et gulv med kølige klinker i din bolig
  • Tilbyd dem en balje med vand i haven, hvor de kan køle deres poter ned
  • Undgå de lange gåture, når varmegraderne er højst. Det kan være en fordel at tage gåturene tidligt om morgenen og/eller hen på aftenen
  • Undgå at have din hund med i bilen – her det så godt som umuligt at holde temperaturen nede, i hvert fald når bilen er parkeret
  • Sørg altid for at din hund har adgang til frisk vand, så den ikke dehydrerer